Home

Achtergrond 180 x bekeken

Extra miljoenen voor Rotterdamse markthal

Rotterdam trekt 8,5 miljoen euro extra uit voor de markthal waar de stad al enige jaren op wacht.

De gemeenteraad besloot gisteren verantwoordelijk wethouder Hamit Karakus (PvdA) tegemoet te komen. Het geld is nodig voor het bouwrijp maken van de grond in het centrum van de stad. Karakus had eerder al laten weten dat zonder de extra miljoenen het project niet te realiseren is. Bij de lancering van het plan, in 2006, was voorzien dat de markthal aan de Binnenrotte dit jaar in bedrijf zou zijn. De verwachting is nu dat de eerste paal dit jaar de grond in gaat.

Verse producten

Rotterdam moet de eerste gemeente in Nederland worden met een dergelijke hal. Net als in Barcelona of Londen moeten vlees, vis en andere verse producten de hoofdmoot van de handel vormen. Voor het bouwrijp maken van de grond is echter niet 6,5 miljoen, maar 15 miljoen nodig, omdat het verwijderen van extra zware heipalen duurder is dan gedacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.