Home

Achtergrond 161 x bekeken 1 reactie

'Europees ggo-beleid misleidt consumenten'

Landbouwcommissars Mariann Fischer Boel heeft vanmiddag andermaal een lans gebroken voor herziening van het EU-toelatingsbeleid voor transgene gewassen.

Ze deed dit in de vergadering van de landbouwcommissie in het Europees Parlement.

"Consumenten worden nu misleid!", zei Fischer Boel. "Geïmporteerd vlees is afkomstig van dieren, die worden gevoerd met transgene bestanddelen, die hier in Europa niet zijn toegelaten."

Fischer Boel is voorstander van het loslaten van het rigide Europese toelatingsbeleid voor genetisch veranderde gewassen. De meningen in Europa zijn hierover hopeloos verdeeld.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gerhard Pietersen

    Kan iemand mij uitleggen wat is precies het verschil tussen vlees importeren uit brazillie, gevoerd met ggo's die op de Europese markt zijn toegelaten en gentech soja importeren uit Brazillie om hier aan de koeien te voeren (behalve dat je dan wél de mest terug kunt brengen naar de akker waar het veevoer wordt geproduceerd en zo minder klimaatsonvriendelijke kunstmest nodig hebt)??? Er wordt nogal eens geschreven dat de 'trage' Europese toelatingen voor nieuwe ggo's zorgen voor een oneerlijke positie voor de Europese vlees- en veevoersector. Dit gelegenheidsargument is een beetje kullekoek van de veevoerindustrie die van alle lastige regeltjes en controles af wil (want zo goedkoop mogelijk is het credo). Brazillie is zo slim om geen voor de EU illegale ggo's ter verbouwen, omdat ze anders een probleem krijgt met hun belangrijkste afzetmarkt.
    Fischer boel doet aan protectionisme van de Europese vleessector. Op zich een te rechtvaardigen standpunt (als industriecommissaris), maar zeg dan niet dat de bestaande ggo-regelgeving de schuldige is en de consument misleidt.
    Het gebrek aan labelling van dierlijke producten, gevoerd met gentech (waar ook geproduceerd) dát is misleiding van de consument! Geen hond weet namelijk dat meer dan 90% van álle geimporteerde soja gg is. En minister Verburg maar blijven vertellen dat ze de keuzevrijheid van de consument zo hoog in het vaandel heeft..........

Of registreer je om te kunnen reageren.