Home

Achtergrond 185 x bekeken

Doden door tyfoon in China

De tyfoon Koppu heeft zeker zeven en mogelijk dertien mensen het leven gekost in het zuiden van China.

De hevige wervelstorm ging gepaard met modderstromen en stortregens. Meer dan honderdduizend inwoners van de provincie Guangdong moesten noodgedwongen hun huizen verruilen voor steviger schuilplaatsen.

In de zwaarst getroffen regio werden huizen verwoest en raakten enkele personen bedolven onder de modder. In de havenstad Zhuhai, nabij Macau, liep een olietanker aan de grond. Vijftig ton olie belandde in het water. De financiële schade van de storm bedraagt volgens schattingen van de autoriteiten meer dan 200 miljoen euro.

Koppu is alweer de vijftiende tyfoon die China dit jaar treft. Dinsdag raasde de storm al over Hongkong. Toen moest de handel op de effectenbeurs in de ochtend worden stilgelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.