Home

Achtergrond 270 x bekeken

Doden door noodweer in Zuid-Amerika

In het zuiden van Zuid-Amerika zijn ten minste zestien mensen omgekomen door noodweer.

Getuigen en media spraken woensdag van tornado’s, die met snelheden van 120 kilometer per uur rond raasden. Verwoestende regens sloegen honderden huizen aan gort, aldus de autoriteiten.

In het noordoosten van Argentinië kwamen tien mensen om, onder wie zeven kinderen. Op verschillende plaatsen vielen bomen om en kwamen elektrische leidingen naar beneden. Meer dan vijftig mensen raakten gewond. De verwoestingen zijn ”ongelooflijk” zei de burgemeester van de plaats San Pedro, Orlando Wolfart. Een aantal huizen is weggevaagd van de funderingen.

In de Zuid-Braziliaanse staat Santa Caterina kwamen vier mensen om het leven. Het doorgaans drukke verkeer in en rond de miljoenenstad San Paulo kwam tot stilstand door vernietigende regens. Twee mensen kwamen om in het gebied, dat door het noodweer met overstromingen en aardverschuivingen te maken kreeg. Vliegtuigen liepen vertraging op en piloten moesten volledig vertrouwen op hun instrumenten vanwege een zicht van vrijwel 0 meter.

Ook in Paraguay vlogen de dakpannen in het rond en veel landbouwgronden liepen flinke schade op. De temperatuur in hoofdstad Asuncion dook van 35 naar 12 graden door het noodweer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.