Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Deense melkveehouders doen niet mee aan stakingsplannen EMB

De Deense melkveehoudersvakbond Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM) wijst eventuele boycot- dan wel productiestakingsacties van de European Mik Board (EMB) bij voorbaat van de hand.

Dat heeft de LDM meegedeeld aan de EMB. "Wij willen de Deense consument niet in gijzeling nemen voor een zaak die de facto speelt tussen producenten en politici. De Deense consument heeft in de praktijk laten zien dat hij de prijs betaalt die op het product staat, of die prijs nu hoog is of laag. Voor die steun mag hij niet worden gestraft," zo heet het in het schrijven aan de EMB.

In meer algemene zin acht de LDM het stakingswapen in Denemarken nauwelijks zinvol, 'omdat we er toch niets mee bereiken.' "Deense melkveehouders bevinden zich bovendien in een speciale situatie, zowel ten aanzien van de afzet als de financiering. De Franse organisaties bereiden hun leden voor op een staking van vier weken. Dat is voor een Deense bankadviseur genoeg reden om de financiering nogmaals tegen het licht te houden, vermoedelijk al na het uitblijven van melkgeld na twee weken." De oplossing voor het overaanbod op de markt moet daarom volgens de Deense melkveehouders worden gezocht langs politieke weg.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Lizzie

    ajjjjjjjj, dat is volgens Sieta wel even iets verkeerd geformuleerd

Of registreer je om te kunnen reageren.