Home

Achtergrond 254 x bekeken

Dahliapracht overheerst keuring

De keuringszaal is deze week het domein van vooral de Dahlia.

Door een aantal inzenders is een flink aantal cultivars ingezonden dat onder goede weersomstandigheden tot ontwikkeling kon komen. Onder de inzenders ook deze week weer H. van Eeuwijk en Zn., die voornamelijk grootbloemige cultivars showt. Dat geldt dan niet voor de nieuwe Dahlia onder nummer 27-08 waarvan de inzender verwacht dat de handel hiervoor belangstelling zal tonen. Het betreft een prachtig gevormd rode Dahlia met witte bloempunten, qua hoogte (40 centimeter) goed voor gebruik in de perken en een rijke bloei.

Van Eeuwijk showt tevens onder andere de geel/oranje rood gestreepte Dahlia 'Striped Vulcan', de grote gele cactus Dahlia 'Gryson's Yellow' en de oudrode cactus Dahlia 'Sara Mae'. E. van Dongen zette onder andere de rode Dahlia 'Night Rider' in de keuringszaal, alsmede enkele zaailingen van deze cultivar die stuk voor stuk sterk ogen. Hiskoflower meldt dat de bloemenprijzen voor de dahlia’s vorige week eventjes in de lift zaten doch later weer aan het zakken waren en showt onder andere de ijzersterke oranje Dahlia 'Sylvia', de rode D. 'Red Cap' en de gestreepte D. 'Onesta' die in het handelskanaal al de sporen heeft verdiend.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.