Home

Achtergrond 199 x bekeken

Dag van de waarheid voor AOW-advies

Vandaag moet blijken of het de Sociaal-Economische Raad lukt met een eensgezind advies te komen over de AOW-leeftijd.

De voortekenen zijn niet gunstig, want de werkgevers en de vakbeweging in de raad stonden dinsdag nog lijnrecht tegenover elkaar. Maar SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan zal er alles aan doen hen alsnog op één lijn te krijgen.

Rinnooy Kan heeft daarvoor nog één dag, want de SER moet voor 1 oktober met een advies aan het kabinet komen. Lukt dat niet, dan kan het kabinet verder met zijn eigen plan om de AOW-leeftijd naar 67 te brengen.

De vakbeweging wil dat mensen vanaf 2015 kunnen kiezen of zij met 65 jaar, 70 jaar of ergens daartussen in, gebruik gaan maken van de AOW. Wie langer doorwerkt, krijgt een iets hogere uitkering. De werkgevers willen dat de AOW-leeftijd in 2025 in één klap naar 67 jaar gaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.