Home

Achtergrond 179 x bekeken 1 reactie

DLV: ui is kleiner en vaster dan normaal

De uienoogst 2009 is kleiner en vaster dan normaal, constateert DLV Plant nu de oogst echt goed op gang is gekomen.

'We zien dat er een kwalitatief mooi product uit de grond komt." Het gewicht is met bijna 600 kilo per kubieke meter hoger dan gemiddeld (500 tot 550 kilo per kubieke meter). Het meeste loof is afgestorven, maar de wortels zijn nog intact. "De kleur is tot nu toe prachtig."

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    Fijne uien wegen altijd meer per m3. Niks nieuws dus. Trouwens bij mij gaat het altijd om tonnen per ha en niet om m3 anders zou ik gewoon wat ruimer zaaien. Die DLV brengt ondanks privatisering nog steeds niets nieuws. Jammer!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.