Home

Achtergrond 217 x bekeken

Cumela: mestcontrole overheidstaak

Het is de taak van de overheid mestregelgeving slag­vaardig te controleren en te hand­haven.

Daarbij is iedereen in de mestketen verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Dat zegt Jaap Uenk, voorzitter van de sectie meststoffendistributie van Cume­la, in reactie op kritiek van mest­coöperatie Mestac.

”Loonwerkersorganisatie Cu­mela maakt zich onvoldoende sterk tegen distributeurs die mee­werken aan onwettige praktij­ken”, stelt Mestac in een open brief. Mestac vindt dat Cumela leden die de willens en wetens re­gels overtreden tot orde moet roe­pen.

Uenk wil nog niet inhoudelijk reageren op de brief. ”Er is door de geruchten en publicaties over fraude veel onrust. De geruchten zijn voor ons aanleiding om als bestuur te praten over hoe we hier mee omgaan”, zegt hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.