Home

Achtergrond 245 x bekeken 1 reactie

Controle landbouwvoertuigen tijdens oogst

De politie Twente is weer begonnen met extra controles op landbouwvoertuigen.

Vooral hakselaars en silagewagens krijgen speciale aandacht. Naast de technische staat, waaronder goed werkende verlichting van de betreffende landbouwvoertuigen, dienen ze ook schoon en zichtbaar te zijn. Tevens moet de lading tijdens transport zo verpakt zijn dat deze er niet af kan vallen en/of waaien.

Daarnaast is de loonwerker verplicht het wegdek schoon te maken na vervuiling. Ook daar kijkt de politie naar. Bij locaties waar vanuit het bouwland de openbare weg opgereden wordt moet een bord staan waarop staat aangegeven 'slip gevaar' of het zogenoemde 'modderbord'.

In het belang van de verkeersveiligheid wordt er niet gewaarschuwd maar bij overtredingen geverbaliseerd. Elk jaar komt de politie gevaarlijke situaties tegen op de weg met landbouwvoertuigen.

Klik hier voor een filmpje tijdens een controle in 2007

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    En terecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.