Home

Achtergrond 354 x bekeken 7 reacties

Cono Kaasmakers verhoogt melkprijs.

Cono Kaasmakers verhoogt de voorschot-melkprijs over de maand september met bijna een euro per 100 kilo.

Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. De leden ontvangen bij een jaarleverantie van 550.000 kilo een melkprijs van € 28,43 per 100 kilo exclusief btw. Dit is de prijs waar ook al 8 cent PZ-heffing van af is.

Cono heeft de prijs per kilo vet verhoogd met 10 cent en betaalt daarmee € 2,15 per kilo. De prijs per kilo eiwit is met 15 cent verhoogd naar € 5,60 per kilo. Daarnaast ontvangen de leden vanaf september € 3,25 per 100 kilo wintermelktoeslag.

De huidige prijsverhoging komt volgens directeur Eric Hulst volledig voor rekening van de betere verkoop van bijproducten, zoals weipoeder en boter.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ria Derks

  Wat een geweldige actie vandaag in de dagbladen, deze oproep appeleert direct aan de verantwoordelijkheid van de consument. Niet meer kopen dus bij deze supermarkten. Andere verwerkers mogen wat mij betreft volgen. Kunnen we direct stoppen met de in mijn ogen afschuwelijke verspilling: het dumpen van melk.

 • no-profile-image

  Lizzie

  Ik denk dat het achteraansluiten wordt

 • no-profile-image

  Dan maar grond

  En 3,25 eurocent gaat er weer af voor de wintermelktoeslag houdt je weer een beroerde melkprijs over.

 • no-profile-image

  Hans

  Waarom worden de acties van de melkveehouders niet toegespitst op één melkverwerker. Als de acties zo breed zijn als ze nu zijn, doet het geen mens (industrie) pijn. Als jullie de acties toespitsen op één verwerker en hem echt stilleggen dan piept ie wel anders en zal deze industrie wel bereid zijn om zijn aankoop prijs te veranderen. en anders als ze jullie boeren kapot laten gaan, hoef je ook geen beklag met hen te hebben. Kies een slachtoffer uit en de boeren die daar nu leveren moeten vanuit een gezamenlijke crisispot betaald worden. Moet je niet de grootste maar ook niet de kleinste uitkiezen

 • no-profile-image

  Loonwerker

  Mooi ,worden er hopelijk weer wat tekeningen betaald want er staat nogal wat open

 • no-profile-image

  koop ik nu

  De drie en halve euro subsidie komt er ook nog bij en daarmee al weer een beste melkprijs van 32 euro / 100 kg.

 • no-profile-image

  boerin

  Nemen ze bij Cono nog nieuwe leden aan?Dan stappen we direct over.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.