Home

Achtergrond 288 x bekeken

China wil vleeskuikenvlees uit VS weren

De Chinese regering overweegt handelsmaatregelen te treffen tegen de import van vleeskuikenvlees uit de VS.

Dat schrijft de China Daily. De VS werken aan hoge importtarieven voor Chinese banken en China zou zo wraak kunnen nemen.

De Engelstalige Chinese krant baseert zich op de China Animal Agriculture Association, vertegenwoordiger van 20 grootschalige pluimveevleesverwerkers, samen goed voor 50 procent van de productie.

De organisatie diende zelf het voorstel in en claimt dat het Chinese ministerie van economische zaken gevoelig is voor de argumentatie. De Chinese productie zelf is gestegen van 5,15 miljoen ton in 2006 tot bijna 6 miljoen ton in 2008 en in combinatie met toenemende import leidt dit tot slechte prijzen.

De Amerikaanse import maakt nu 89 procent van de importen, terwijl China juist niet afhankelijk wil zijn van één leverancier. De VS zijn de grootste exporteur van pluimveevlees ter wereld. In 2008 exporteerde de VS 584.300 ton naar China. China zelf is na de VS en Brazilië de grootste exporteur van pluimveevlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.