Home

Achtergrond 146 x bekeken

Campus Maastricht tientallen miljoenen duurder

De nieuwe studentencampus in Maastricht gaat tientallen miljoenen euro's meer kosten dan de 165 miljoen waarvoor het project was begroot.

De NOS zegt een interne notitie te hebben waarin staat dat de kosten oplopen tot 200 miljoen euro. Dat bedrag wil vice-voorzitter Harry Fekkers van de raad van toezicht van woningbouwcorporatie Servatius donderdag niet bevestigen, maar ,,er zijn ramingen die die kant op gaan.''

Servatius en Campus Maastricht legden de bouw een paar maanden geleden al stil. Aanleiding was volgens de partijen de economische crisis. Er moest opnieuw gekeken worden naar de financiering, exploitatie en uitwerking van het project. De campus, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava, bestaat uit een uit kubussen opgebouwd complex dat ruimte zou bieden aan circa 550 studentenwoningen, een sporthal en kantoren.

,,Het was natuurlijk al duidelijk dat het project duurder wordt dan gedacht'', aldus Fekkers. Volgens hem wordt bekeken hoe de uitvoering van de plannen versoberd kan worden. Ook wordt er nog overlegd met partijen als de gemeente voor financiële steun.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.