Home

Achtergrond 273 x bekeken

Bussemaker geeft startsein ouderenactie

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid geeft vandaag in Den Haag de aftrap voor de Vergeet-ze-niet actie, een landelijke campagne die zich richt op de eenzaamheid onder ouderen.

Op een ludieke wijze zal de bewindsvrouw het startsein geven voor een plantenactie, waarbij deze maand bij diverse bloemisten, tuincentra en bouwmarkten planten te koop zijn waarvan 1 euro naar het Nationaal Ouderenfonds gaat. Om 11.30 arriveert Bussemakers in de zogenaamde Gouden Plantenkoets om vervolgens een toespraak, de Plantjesrede, te houden, waarin ze het belang van de actie toelicht.

Veel bejaarden krijgen maar eens per vier weken bezoek volgens het Nationaal Ouderenfonds, die ook bij de actie betrokken is. "Veel van deze mensen komen ook nauwelijks de deur meer uit en vereenzamen steeds meer'', aldus directeur Jan Romme. De Gouden Plantenkoets trekt de eerste twee weken van de actie, die tot 3 oktober duurt, door het land. In onder meer Apeldoorn, Utrecht, Amsterdam en Roermond wordt het publiek aangespoord op bejaarden te letten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.