Home

Achtergrond 230 x bekeken

Britse invoer levende vleeskuikens zakt verder in

De Britse invoer van levende vleeskuikens zakt steeds verder in.

In juni lag de invoer al bijna driekwart lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook de invoer van kip en kippenvlees blijft een dalende lijn vertonen.

Volgens cijfers van het plattelandsministerie Defra werden in juni 90.500 levende vleeskuikens ingevoerd. Dat is 73 procent minder dan een jaar geleden. In het eerste halfjaar voerde het Verenigd Koninkrijk 666.000 stuks levend pluimvee in. Over heel 2008 kwam die invoer nog uit op ruim 1,9 miljoen vleeskuikens. De Britten konden in de eerste jaarhelft 3,27 miljoen levende vleeskuikens uitvoeren vergeleken bij bijna 4,4 miljoen een jaar geleden.

De Britse productie aan pluimveevlees kwam in de eerste zeven maanden van dit jaar uit op 840.000 ton, vrijwel even veel als een jaar geleden. Verder werd 193.000 ton kip, kalkoen of ander pluimveevlees ingevoerd vergeleken bij 206.000 ton vorig jaar.
In de maand juli lag de invoer weer bijna 10 procent lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.