Home

Achtergrond 201 x bekeken 1 reactie

Britse Dairy Crest draait sterk halfjaar

De Britse zuivelfabrikant Dairy Crest heeft een sterk halfjaar achter de rug.

Het bedrijf plukt de voordelen van de breed-gespreide activiteiten en van de eerder genomen besluiten om de kosten te drukken en de groep te vereenvoudigen. De zuiveldivisie kon daarnaast profiteren van lagere melkprijzen.

Dat stelt Dairy Crest in een tussentijds bericht aan de beurs. Directeur Mark Allen: "In de herfst van vorig jaar hebben we besloten dat we blijven investeren in onze merken, de kosten blijven beheersen en focussen op de kasstroom om onze schuldenlast terug te dringen. We hebben goede vooruitgang geboekt en daarmee een goede uitgangspositie voor de toekomst."

De kaas- en botermerken konden hun marktpositie verder versterken. Daarnaast investeert Dairy Crest veel in light-varianten van deze producten. Verder werd de verkoop van verse melk aan de grootste supermarkten met 10 procent opgevoerd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    realist

    Dairy Crest: vette winst over de rug van de melkveehouders. Nog een paar jaar volhouden, dan kunnen ze in Engeland alle melk importeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.