Home

Achtergrond 162 x bekeken

'British Sugar houdt bietentelers aan het lijntje'

De Britse suikerproducent British Sugar houdt de telers opzettelijk in het ongewisse over de bietenprijs voor volgend jaar.

Op die manier hebben telers uiteindelijk niet meer de mogelijkheid tijdig een ander gewas te zaaien en zitten ze ook voor volgend jaar aan de bieten vast. Dat stelt de National Farmers Union (NFU) in een uitnodiging voor een telersbijeenkomst die vandaag wordt gehouden. De NFU wil steun krijgen van de telers in de tot nu toe mislukte onderhandelingen met British Sugar over de bietenprijs. "Dat moet duidelijk maken dat de telers als een front een prijsverlaging voor 2010 zullen verwerpen," aldus de NFU.

De NFU wijst erop dat de wereldsuikerprijzen op het hoogste niveau in 25 jaar liggen en dat British Sugar ook steeds meer winst maakt. De bond is het eens met British Sugar dat het aan de telers is om te beslissen of de geboden contractprijs aanvaardbaar is.
NFU: "Maar om die beslissing te kunnen maken, moet u nu weten wat die prijs is. Het is onaanvaardbaar dat ze nog steeds geen eindbod op tafel hebben gelegd. Er heerst bezorgdheid dat British Sugar de zaken opzettelijk vertraagd om de opties voor telers te beperken."

Of registreer je om te kunnen reageren.