Home

Achtergrond 257 x bekeken 2 reacties

Breeders Trust breidt aandachtsgebied uit

Breeders Trust gaat ook in Tsjechië en Slowakije controleren op gebruik van illegaal pootgoed.

"Het in de handel brengen van ongecertificeerd pootgoed levert daar steeds grotere problemen op", stelt de organisatie. Bij de start van Breeders Trust vorig jaar is besloten om vooral aandacht te besteden aan België. Dit land heeft haar wetgeving over het kwekersrecht nog niet aangepast aan de EU-regels. "Daardoor is er bij telers in België onduidelijkheid over het zelf vermeerderen van pootgoed."

Breeders Trust is een organisatie van de Nederlandse kweekbedrijven C. Meijer, Agrico en HZPC en de Duitse bedrijven Solana en Europlant. De organisatie wil het illegaal vermeerderen van pootaardappelen van beschermde rassen tegengaan. Leon Mol is sinds deze maand manager. "Hij richt zich op het informeren van betrokkenen over de regels over het kwekersrecht en maakt zo nodig melding van illegale praktijken bij de officiële instanties."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    AGRO

    BREEDERS TRUST LEVERT OOK DE BEWIJZEN PROOF OF BREEDING DIE BEWIJZEN DIE NIET LEVERBAAR ZIJN

  • no-profile-image

    arie maas

    beste mensen, dit is niet alleen een europees, maar wereldwijd probleem. Wij hier in Kazachstan lopen al jaren tegen illigaal verbouwde soya en aardappelen aan. En dan na X aantal jaren nateeld durven ze het nog aan te bieden als ELITE.

Of registreer je om te kunnen reageren.