Home

Achtergrond 221 x bekeken

Brazilië wil alleen nog duurzaam suikerriet produceren

Brazilië wil suikerrietplantages in en nabij de Amazone en andere ecologisch gevoelige gebieden verbieden.

Alleen zo kan in de toekomst bio-ethanol wereldwijd als 'duurzaam' worden vermarkt, aldus milieuminister Carlos Minc. "Onze ethanol zal dankzij dit plan straks 100 procent groen zijn", aldus Minc. De beslissing zou de suikerrietplantages fors beperken. Slechts iets meer dan 7 procent, of 66 miljoen hectare, van het land kan straks nog gebruikt worden.

Brazilië geldt als de grootste exporteur van bio-ethanol. Al sinds de jaren '70 gebruikt Brazilië op grote schaal ethanol als brandstof. Momenteel wordt op circa 9 miljoen hectare suikerriet verbouwd. In de meeste gevallen staan bij de plantages installaties die zowel ethanol als suiker produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.