Home

Achtergrond 176 x bekeken

Brabantse commissie hoort aardbeienteler Van de Ven

De commissie bezwaarschriften van de gemeente Oirschot heeft tijdens een zitting aardbeienteler Van de Ven gehoord over vermeende illegale huisvesting van Poolse werknemers.

Het bedrijf kwam deze zomer in opspraak omdat het de Poolse werknemers zou hebben uitgebuit. De gemeente legde Van de Ven deze zomer een dwangsom op omdat het bedrijf geen bestemming heeft voor huisvesting. De aardbeienteler tekende daarop beroep aan en dwong bij de voorzieningenrechter een schorsing van de dwangsom af. Die schorsing is van kracht totdat het college van B&W van Oirschot een besluit neemt over het bezwaarschrift. De onafhankelijke commissie bezwaarschriften, die ook de gemeente hoorde, brengt advies uit aan het college. Het advies van de commissie is niet dwingend. Daar is nu het wachten op.

Als het college besluit om het bezwaar af te wijzen, dan krijgt de teler zes weken de tijd om de situatie te herstellen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Oirschot moeten dan in ieder geval de werknemers weg zijn. Omdat voor het gebouw waarin de werknemers gehuisvest zijn, wel een vergunning is verleend, is niet duidelijk of de inpandige huisvesting wel legaal is, zo meldt een woordvoerder van de gemeente.

Gelijktijdig wordt een tweede bezwaarschrift van Van de Ven behandeld, dat ingaat tegen de weigering van de gemeente om vrijstelling van de bestemming te verlenen aan Van den Ven. Dat bezwaar stamt van vóór de dwangsomprocedure, maar wordt door de gemeente samen behandeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.