Home

Achtergrond 201 x bekeken

Brabantse boeren gaan in ruilhandel

Boeren in Noord-Brabant gaan bedrijfskavels met elkaar ruilen.

Via een speciaal kavelruilloket worden boeren die willen ruilen met elkaar in contact gebracht. De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), die het loket met steun van de provincie in het leven riep, heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van de ZLTO is de ruilhandel kleinschalig van opzet en bedoeld om de agrarische structuur in de provincie te versterken. Het gaat om stukken grond die bijvoorbeeld voor een boer moeilijk bereikbaar zijn met een tractor of die te ver weg liggen. De betreffende percelen passen wellicht beter bij de kavels van een andere boer, zodat er grotere kavels ontstaan.

Boeren melden de ruilkavels via internet of telefonisch aan bij het loket. De ZLTO brengt vraag en aanbod bij elkaar en bemiddelt waar nodig. Dit omdat niet alle kavels gelijk zijn en er eventueel nog compensatie moet plaatsvinden, licht de woordvoerder toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.