Home

Achtergrond 146 x bekeken 1 reactie

Bonus zuinige auto omhoog

De bonus op zuinige auto's gaat iets omhoog.

Het kabinet zal dat op Prinsjesdag bekendmaken. Het gaat om de korting op de aanschafbelasting personenauto's (bpm). Die is nu voor zuinige auto's 500 euro, maar wordt volgend jaar verhoogd, bevestigen bronnen rond het kabinet. Het is nog niet duidelijk met welk bedrag de bonus omhooggaat.

Onder zuinige auto's worden benzine- en dieselauto's verstaan die iets minder zuinig zijn dan hybride auto's, die rijden op elektriciteit en benzine. De zuinige benzineauto's stoten tussen 110 en 120 gram CO2-uitstoot per gereden kilometer uit, de zuinige dieselauto's hebben een uitstoot van tussen 95 en 104 gram uitstoot kooldioxide.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Goed nieuws voor bankmensen

Of registreer je om te kunnen reageren.