Home

Achtergrond 191 x bekeken

Bom ontploft bij beurs Athene

Buiten het gebouw van de beurs in de Griekse hoofdstad Athene is woensdagochtend een autobom ontploft.

Daardoor vlogen acht auto's in brand, meldde de politie. De ontploffing veroorzaakte verder weinig schade, omdat de politie de wijk had afgezet. Bij een krant was een tip over de aanstaande ontploffing binnengekomen. Een vrouw raakte lichtgewond door rondvliegend glas.
Ook in Thessaloniki ontplofte een bom, ditmaal in een telefooncel achter een gebouw van de overheid. De politie was net als in Athene gewaarschuwd, waardoor er weinig schade was. De aanslagen zijn nog niet opgeëist.

In Griekenland hebben zich de afgelopen maanden vaker kleine explosies voorgedaan. De reeks ontploffingen begon nadat de politie in december in Athene een tiener had doodgeschoten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.