Home

Achtergrond 421 x bekeken 1 reactie

Boeren stappen uit overleg hoogwatergeul Wapenveld

LTO Noord, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en vijf andere agrarische belangenverenigingen zijn uit het overleg van de hoogwatergeul Wapenveld gestapt.

De boeren voelen zich niet serieus genomen. Door de aanleg van de hoogwatergeul moeten zeker tien boerenbedrijven verdwijnen

Volgens de boerenorganisaties wordt er naar ze geluisterd, maar wordt er helemaal niets met hun inbreng gedaan. De kwestie rondom de watergeul loopt al enkele jaren. In 2006 besloot de Tweede Kamer dat de hoogwatergeul er moet komen, maar sinds die tijd is er getouwtrek tussen boeren en de Stuurgroep Veessen-Wapenveld.

De stuurgroep en het projectteam trekken gewoon hun eigen plan, stelt Ton Jalink van LTO Noord. “Alles moet wijken voor natuur en weidevogels. Daar wordt al vanaf het begin naartoe gewerkt, ondanks onze protesten. Ondertussen wordt de suggestie gewekt dat de boeren achter de plannen staan. We worden medeverantwoordelijk gemaakt.”

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Hè hè, snapt LTO nu eindelijk dat ze in veel overleggen worden misbruikt. Onder het mom van "de boer zat erbij en was akkoord" worden plannen doorgedrukt. Stoppen met die onzin.

Of registreer je om te kunnen reageren.