Home

Achtergrond 396 x bekeken 8 reacties

Boeren lozen melk in Winterswijk

Melkveehouders hebben zich maandagmiddag rond half drie verzameld bij een akker in Winterswijk om daar met tientallen tanks melk uit te rijden over het land.

Volgens de actievoerders ging het om een kwart miljoen liter. Ook in andere Europese landen loosden boeren melk uit protest tegen het beleid van de Europese Unie.

De Dutch Dairymen Board had opgeroepen tot de actie. Deze organisatie maakt deel uit van de European Milk Board, die vindt dat de Europese Unie niet de melkmarkt moet verruimen, maar daarentegen het aanbod op de vraag moet afstemmen. Dat zou een einde moeten maken aan de lage prijzen van de melk die de boeren nu leveren aan de zuivelfabrieken.

Tweede Kamerlid Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren toont zich in schriftelijke vragen kritisch over de milieuvervuiling als gevolg van de acties. Het uitrijden van 1 liter melk zou gelijk staan aan het lozen van 130 liter huishoudelijk afvalwater. Zij wil van de ministers Gerda Verburg (LNV) en Jacqueline Cramer (Milieu) weten of proces-verbaal is opgemaakt tegen de dumping.

De melkveehouders demonstreren morgen in Den Haag en gaan dan ook naar het ministerie van LNV.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkboertje

  Ik steun het idee ook maar niet de manier waarop de actie gehouden word. Maar ik heb geen nieuwe stal gebouwd voor het dubbele aantal koeien dus heb ik een afwijkende mening van menig andere veehouder!

 • no-profile-image

  Martijn Wiggers

  Hallo onze grote onbekende... Zet je naam eens onder het artikel, je loopt van alles te verkondigen maar bent te schijterig om er je naam onder te zetten. Trouwens even correctie op dit artikel: het ging zeker op 500.000 liter zo niet meer. vertel me niet dat het niet waar is want heb het met eigen ogen gezien.

 • no-profile-image

  Egbert

  lijkt me een duidelijk verhaal, met goede argumenten nu hoop ik maar dat meer mensen daarvan worden doordrongen

 • no-profile-image

  DE GROTE ONBEKENDE

  De qoutering per direct afschaffen is de enig juiste oplossing , en verder niet zitten zeuren over niks !!!!!!!!!
  En al die DDB/NMVers zijn verwende kinderen veelal in het verleden overgestapt van de ene fabriek naar een andere of spot markt blijkt nu een verkeerde keus te zijn en dat word nu afgerageerd .

 • no-profile-image

  Arjan

  Denk nou eens na DDB en NMV´ers. Als er inderdaad 250.000 liter melk over een perceel is uitgereden gaat het om 50.000 euro aan melkgeld (uitgaande van 20 ct maar de meeste krijgen meer voor hun melk). Waarom ??? Dit geld had je beter aan een goed doel kunnen geven of deel gratis melk uit aan mensen !!! Nut van deze actie NUL KOMMA NUL. De consument gaat echt niet meer consumeren, brussel verandert de wetgeving niet en van Europa wordt echt geen eiland gemaakt. Ik denk dat de meeste veehouders die nu melk over percelen uitrijden fors over hun quotum melken en het melkgeld schijnbaar niet zo hard nodig hebben. Anders is deze actie niet te begrijpen en al zeker niet te rechtvaardigen. Hoe een melkveebedrijf draait nu en in de toekomst moet je zien over een tijdsperiode van 5 tot 10 jaar en niet op basis van 1 jaar een hoop stennis schoppen. Houdt op met deze onzin want de meeste melkveehouders staan absoluut niet achter deze acties!!!

 • no-profile-image

  young farmer

  Helemaal mee eens Egbert!

 • no-profile-image

  GP

  Zonde van alle met moiete en zorg geproduceerde melk. Kijk eens verder als je neus lang is en denk na bij de wereldwijde voedsel tekorten en hier wordt het maar simpel weg in de sloot gegooid.. Dit is de wereldmarktprijs die iedereen graag wou en vooral die boeren di nieuwe stallen hebben gebouwd die direct 2x zo groot zijn..

 • no-profile-image

  DE GROTE ONBEKENDE

  Martijn heb je een hekel aan de waarheid? En wat de naam betreft die hoef jij niet te weten.
  500000 liter half water /melk heb ik ook met eigen ogen gezien dus zeg niet dat het niet waar is .Je ben ook een opgefokte DDBer ,het was een zwarte dag voor de achterhoek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.