Home

Achtergrond 201 x bekeken 3 reacties

Boeren Zimbabwe krijgen zaaigoed van Europa

In de strijd tegen honger stellen de VN-voedselorganisatie FAO en de Europese Unie zaaigoed en kunstmest beschikbaar voor 176.000 kleinschalige boeren in Zimbabwe.

Dat meldde de nieuwsdienst ZimOnline vandaag. Elk gezin krijgt 26.000 ton zaaizaad en kunstmest, genoeg voor een halve hectare maïs of sorghumgierst. De 176.000 boeren vertegenwoordigen 10 tot 15 procent van het totaal aantal kleine boeren. Het agrarische hulppakket, dat een waarde heeft van 18 miljoen Amerikaanse dollar (ruim 12 miljoen euro), wordt uitgedeeld voor het regenseizoen in november begint. "Bij voldoende regen kunnen de boeren de productie van vorig jaar ruim verdubbelen'', hoopt Jean-Claude Urvoy, FAO-noodhulpcoördinator in Zimbabwe.

Ook Unicef komt over de brug. Het VN-kinderfonds stelt 70 miljoen dollar (48 miljoen euro) beschikbaar voor de totaal verwaarloosde onderwijssector. "Er is een geweldig tekort aan schoolboeken en lesmaterialen'', aldus Unicef-vertegenwoordiger Peter Salama. "Gemiddeld is er één lesboek per tien kinderen. Ons doel is om binnen een jaar elk kind in Zimbabwe van leerboeken te voorzien.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vimes

  met die 26000 ton kan je die halve hectare zo ongeveer een halve meter ophogen.
  Wel een beetje suf om zo'n bericht klakkeloos over te nemen van het persbureau.

 • no-profile-image

  Peter

  En die 26.000 ton is ook nog eens goed voor wel een halve hectare...

 • no-profile-image

  ed bakker

  voor dat jullie zo,n bericht in de boerderij zetten lees het even over: per gezin 26.000ton zaaizaad en kunstmest :zit hier niet een KLEIN reken foutje

Of registreer je om te kunnen reageren.