Home

Achtergrond 146 x bekeken 7 reacties

'Bijna 90 procent Nederlanders wil dat EHS op tijd klaar is'

De Ecologische Hoofdstructuur (EHS), het netwerk van aaneengesloten natuurgebieden, moet volgens plan in 2018 klaar zijn.

Vertraging is ongewenst, vindt 88 procent van de Nederlanders. Dat blijkt uit een representatieve enquête, die TNS-Nipo heeft uitgevoerd voor Natuurmonumenten. De resultaten werden vanmiddag gepresenteerd.

Nederlanders hechten onverminderd groot belang aan natuur, ondanks de economisch slechtere tijden, zo blijkt uit de enquête. Circa 70 procent vindt het Nederlandse natuurareaal te klein. Dat zou moeten worden uitgebreid, ook met landbouwgrond. Bijna de helft, 44 procent, vindt dat hiervoor in het uiterste geval ook onteigening mag plaatsvinden.

Directeur Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten was blij met de 'overtuigende resultaten'. "Dit is een steun in de rug voor minister Verburg, die ook zegt dat ze de EHS op tijd af wil hebben. Dus ik zou zeggen: vort met de geit!"

Lees ook: Milieubalans: Kansen gemist bij EHS

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  C.

  Leuk, zo'n "onafhankelijk" onderzoek van TNS-NIPO i.o.v. Natuurmonumenten.
  AGD, in plaats van letterlijk het persbericht over te nemen hadden jullie beter eerst het onderzoek kunnen bekijken. Jullie hadden dan wat genuanceerder percentages kunnen vermelden en niet de voor Natuurmonumenten zo gewenste uitkomsten. We weten allemaal dat drukke bestuurders alleen de koppen lezen en op basis daarvan hun mening vormen.
  Natuurmonumenten, als jullie lef hebben durven jullie in je onderzoek ook te vragen of men mooie akkers en weiden in open polders ook als natuur ervaart? Het is wel heel makkelijk scoren om bij burgers zonder verdere achtergrondinformatie deze vragen neer te leggen.

 • no-profile-image

  gert

  Enquete met suggestieve vraagstelling

 • no-profile-image

  Delfin

  En we willen meer blauw op straat, betere scholing, betere gezondheidszorg, lagere belastingen, etc etc. Iedereen wil alles, maar we kunnen niet alles krijgen! Wat een flutonderzoek weer.

 • no-profile-image

  a de wit

  ook als erbij wordt vertelt dat het onderhoud in de toekomst een molen steen om de nek wordt

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kijk eens aan hoe Natuurmonumenten de politieke partijen onder druk zet nu de gemeenteraadsverkiezingen in zicht komen. Hieronder een bericht uit 2002

  "Natuur biedt kans op politieke winst
  Opvallend is dat veel kiesgerechtigden (30% tot 49%) geen idee hebben hoe goed de natuur in handen is bij de verschillende partijen. Gecombineerd met het grote belang dat Nederlanders blijken te hechten aan natuur betekent dit dat er op het gebied van natuur nog electorale winst te boeken valt. Degenen die wel een mening hierover hebben denken dat de natuur met name in goede handen is bij GroenLinks (7,5 op een schaal van 1 tot 10), gevolgd door SP (6,4), PvdA (6,2) en D66 (6,1). Vervolgens komen CDA en ChristenUnie (beide 5,7), SGP (5,4), VVD (5,2), Leefbaar Nederland (5,0) en LPF (4,3).

  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Robert Moens (tel: 035-6559971 of 06-55825191), persvoorlichter Natuurmonumenten."

 • no-profile-image

  down under

  Kop van het artikel is in mijn ogen helemaal verkeerd! Het Woord Nederlanders moet vervangen worden door "zich zelf aangemelde deelnemers voor een enquête"! Het onderzoek is uitgvoerd middels een CAWI (computer assisted web interviewing) methode waarbij respondenten
  een vragenlijst hebben ingevuld via internet. Nou ik heb in idergeval nog nooit spontaan via e-mail een verzoek gekregen om voor NIPO een enquête in te vullen. Zegt mij genoeg, m.a.w. een persberichtje van niets. (zeker gezien het aantal respondenten, 1052)

 • no-profile-image

  gert

  Er is natuurlijk gesuggereerd dat het allemaal gratis is ,en dat wil er bij de burgers wel in,Jaap de Graeff vaart er wel bij,meer personeel en hij weer meer salaris,zo werkt dat

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.