Home

Achtergrond 244 x bekeken

'Beter inkomen voor burgemeester'

Burgemeesters hebben er de laatste jaren heel wat taken bij gekregen.

Het wordt tijd dat minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken daar een betere vergoeding tegenoverstelt. Burgemeestersgenootschap NGB pleit hiervoor in het rapport Tussen trends en toekomst, dat het genootschap woensdag in Den Haag presenteerde.

Een burgemeester van een gemiddelde gemeente verdient zo'n 7000 à 8000 euro per maand, blijkt uit informatie van het NGB. "Hoe hoog het inkomen precies moet zijn, laten we aan de vakbonden en de minister over. Om het vak aantrekkelijk te houden, moet er een reële vergoeding komen die gerelateerd is aan de zwaarte van de functie'', aldus de zegsman van het NGB.

Burgemeesters hebben onder meer op het gebied van de openbare orde veel meer te zeggen dan vroeger. Als voorbeeld noemt het rapport het tijdelijk huisverbod voor daders van huiselijk geweld, dat sinds dit jaar onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester valt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.