Home

Achtergrond 176 x bekeken 1 reactie

België wil dieselaccijns met 20 cent verhogen

De Belgische regering overweegt de accijns op diesel de komende jaren met 20 cent per liter te verhogen.

Staatssecretaris voor Milieufiscaliteit Bernard Clerfayt heeft dat maandag gezegd. De dieselaccijns in België bedraagt op dit moment 35 cent per liter, tegen 65 cent voor een liter bezine. De regering wil de hogere inkomsten uit dieselaccijns gebruiken om het overheidstekort te verminderen.

De automobilistenvereniging Touring noemt de maatregel onaanvaardbaar. "Een verhoging met 20 cent zou ervoor zorgen dat we na Noorwegen het duurste land van Europa zouden worden.'' Op dit moment is de dieselaccijns in België lager dan in veel andere Europese landen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    martha

    Die Belgen zullen wel denken: roof wat je roven kan, zodat wij niet behoeven te bezuinigen op onze eigen uitgaven.
    En dan kunnen wij een wedje af sluiten: Nederland zal met alle liefde en zo snel mogelijk volgen. Want wees eerlijk, ze kunnen het toch niet toelaten dat België onze koppositie van de duurste van EU overneemt. Net een rattenrace

Of registreer je om te kunnen reageren.