Home

Achtergrond 331 x bekeken

Belgen bouwen proefstal voor varkens

Het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw (PVL) in het Belgische Bocholt gaat een nieuw type proefstal voor varkens bouwen.

Dat melden Vlaamse media. Het PVL wil in de stal voeder- en andere proeven uitvoeren. Met de investering is een bedrag van 622.000 euro gemoeid. Het PVL heeft al een zeugenstal waar het centrum vooral voerproeven doet met zeugen en biggen.

Er is volgens het PVL echter toenemende vraag van varkenshouders naar onderzoek in de varkenshouderij en daarop wil het PVL inspelen met de bouw van de nieuwe onderzoeksstal.

Het PVL is in Bocholt gevestigd naast het Biotechnicum, een middelbare landbouwschool. Het centrum zorgt voor praktijkgericht onderzoek in de varkenshouderij, melkveehouderij en voedergewassen. Het centrum in Bocholt beschikt naast de genoemde varkensstal ook over een melkveestal met bezoekmogelijkheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.