Home

Achtergrond 381 x bekeken

Bejo Zaden presenteert nieuw glad en uniform peenras

De Niland F1 is het nieuwe ras peen van Bejo Zaden.

"De Niland F1 doet het qua gladheid, uniformiteit en loof heel goed", zegt Perry Kuilboer, verkoopleider Nederland bij Bejo Zaden, over het nieuwe ras.

Op dit moment is het wortelras Nerac F1 van Bejo Zaden populair onder akkerbouwers. "Het mooiste zou zijn als Niland en Nerac elk 50 procent van de markt zouden veroveren. Op dit moment zijn er nog maar een paar kleine veldjes waar de Niland op groeit." Vooral gladheid wordt bij nieuwe peenrassen steeds belangrijker. "Dat heeft met de presentatie van het product te maken. Niland scoort op dat gebied heel goed", zegt Kuilboer.

Of Niland goed te bewaren is moet nog uit de praktijk gaan blijken. "Op dat vlak heeft Nerac zich al bewezen”, zegt Kuilboer. Bij peen gebeurt het nog wel eens dat er na verloop van tijd zwarte vlekjes ontstaan. "Daar heeft Nerac geen last van."
Andere aandachttrekkers op de open dag van Bejo Zaden zijn de gele wortelen. ”Die worden steeds meer geteeld in Nederland”, zegt Kuilboer.

Niet iedereen kan de wortelen telen. "We verstrekken het zaad voornamelijk aan degenen die ook de afzet ervan geregeld hebben. We willen zo voorkomen dat de wortelen massaal geteeld gaan worden."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.