Home

Achtergrond 193 x bekeken 2 reacties

Begin realisatie Oostvaarderswold

Provinciale Staten van Flevoland hebben gisteravond ingestemd met de structuurvisie Oostvaarderswold.

Dat betekent dat de realisatie van dit ruim 1.800 hectare grote natuur- en recreatiegebied kan beginnen.

Nu de structuurvisie is vastgesteld, kunnen bestemmingsplannen worden opgesteld en kan de aanleg van het nieuwe natuur- en recreatiegebied beginnen. Het gaat om onder meer het uitgraven van waterstrengen, het aanplanten van natuur en de bouw van ecoducten over de snelweg A6 en regionale wegen. De eerste boeren moeten na het opstellen van de bestemmingsplannen plaats maken voor het natuurgebied.

Schadeloos

De provincie heeft samen met het ministerie van LNV al voor het opstellen van de structuurvisie vastgelegd dat de 35 boeren die verplaatst moeten worden, volledig schadeloos worden gesteld. De provincie is momenteel met het grootste deel van hen in gesprek om ervoor te zorgen dat de verplaatsing van deze bedrijven goed kan verlopen.

Het Oostvaarderswold gaat de Oostvaardersplassen bij Almere en het Horsterwold bij Zeewolde met elkaar verbinden, waardoor een aaneengesloten natuurgebied van 15.000 hectare ontstaat. De realisatie van het gebied neemt ongeveer vijf jaar in beslag, waarmee eind 2014 de eerste robuuste verbinding van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in Nederland een feit is.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Puur kapitaalvernietiging,blijkbaar is er nog veel geld bij de overheid,die deze plannen mogelijk maken en dan maar zeuren dat er bezuinigd moet worden

  • no-profile-image

    Paul Jansen

    Dit is nog maar het begin, onlangs op de Duitse TV ARTE een docu gezien over de Oostvaarderplassen. En Duitsers kunnen meer over NL zeggen als dat natuurbeheerders durven. Het werkelijke einddoel is een aaneengesloten gebied, dat aansluit op het Teutoburgerwoud in NRW. Een gebied dat niet minder als 200 duizend ha groot gaat worden. De titel van het programma was Serengeti hinter den Deichen. Of heb ik nu de verborgen agenda verraden?????

Of registreer je om te kunnen reageren.