Home

Achtergrond 201 x bekeken

Ban: wereld op weg naar klimaatafgrond

Topman Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft vandaag opnieuw een lans gebroken voor vergaande maatregelen, die klimaatverandering moeten tegengaan.

De Zuid-Koreaan zei in een toespraak tot de Wereld Klimaat Conferentie dat de wereld naar de afgrond koerst, als er niets verandert.

Ban Ki-moon bracht deze week een bezoek aan het Noordpoolgebied om met eigen ogen te zien wat de effecten zijn van klimaatverandering. Donderdag waarschuwde hij zijn gehoor dat veel van de langetermijnscenario's, die door wetenschappers zijn voorspeld, zich nu al voltrekken.

"Onderzoekers zijn er jarenlang van beschuldigd dat ze bangmakers zijn. Maar de echte bangmakers zijn diegenen die zeggen dat we ons geen actie op het gebied van het klimaat kunnen veroorloven, dat het economische groei zal tegenhouden'', aldus de secretaris-generaal van de VN. "Zij zitten fout. Klimaatverandering kan leiden tot wereldwijde rampspoed.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.