Home

Achtergrond 179 x bekeken

Balkenende verwacht ook nieuwe G20-uitnodiging

Premier Jan Peter Balkenende verwacht dat Nederland ook voor een volgende G20-top uitgenodigd zal worden.

"Er zijn vooruitzichten dat we er de volgende keer bij zullen zijn'', zei de premier donderdag voorafgaande aan de G20-top in Pittsburgh.
In deze Amerikaanse stad komen de twintig belangrijkste economieën bijeen. Nederland is officieel geen lid maar was de laatste bijeenkomsten in Washington en Londen wel van de partij. Nu ons land voor de derde keer van de partij is dan zou het volgens Balkenende "typisch'' zijn als een nieuwe uitnodiging niet zou komen. Bovendien, zo benadrukte hij, is Nederland nu op ambtelijk niveau zeer bij de voorbereiding betrokken. Dat was in Washington en Londen nog niet het geval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.