Home

Achtergrond 165 x bekeken

Balkenende ontmoet Ban Ki-moon

Premier Jan Peter Balkenende heeft vanmiddag (lokale tijd) in New York een gesprek met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon.

Ook de ministers Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) zullen daarbij aanwezig zijn. De VN-topman is dinsdag de organisator van een klimaatconferentie met tal van wereldleiders die positieve wil moet creëren voor de klimaattop eind dit jaar in Kopenhagen.

De Nederlandse bewindslieden zullen in hun gesprek met Ban Ki-moon ook vooruitkijken naar de G20-top later deze week in Pittsburgh. Ook andere internationale kwesties komen naar verwachting ter tafel.

Ook prinses Máxima, die net als haar man in New York is, ontmoet maandag Ban Ki-moon. De twee spreken elkaar over de toegankelijkheid van financiële diensten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.