Home

Achtergrond 127 x bekeken

Auto blijft een dagje staan

Een groot aantal steden in het land is zondag deels autovrij.

De Landelijke Autovrije Dag heeft voor de tiende keer plaats. In plaatsen als Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Eindhoven, Arnhem, Haarlem, Maastricht, Den Haag en Tilburg zijn de straten in de binnenstad afgezet voor verkeer.

In totaal doen volgens Milieudefensie, die de dag coördineert, 26 gemeenten mee. Dat is meer dan andere jaren. In een aantal plaatsen, zoals Utrecht, lieten automobilisten de auto vorige week zondag al een dagje staan. De deelnemers maken veelal van de gelegenheid gebruik om allerlei activiteiten te organiseren.

Zo heeft in Amsterdam onder meer de Schoner Vervoer Toer plaats. Dit is een optocht van vervoermiddelen die op milieuvriendelijke brandstof rijden, zoals de Airpod van KLM die zich op lucht verplaatst. In Maastricht zijn de drukste straten van de binnenstad opengesteld voor hardlopers en skaters en Rotterdam houdt activiteiten in het kader van de start van de Tour de France in de Maasstad in 2010.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.