Home

Achtergrond 133 x bekeken

'Arme landen dubbel getroffen'

Door afnemende hulpgelden, zoals in Nederland, worden de mensen in de arme landen in 2010 dubbel getroffen: door de crisis raken velen hun werk en inkomen kwijt en vervolgens komt er ook minder hulpgeld binnen.

Tientallen miljoenen mensen meer komen in extreme armoede terecht en honderdduizenden kinderen meer zullen sterven. Daarvoor waarschuwde de internationale hulporganisatie Oxfam Novib dinsdag in een reactie op het lagere hulpbudget dat minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft in 2010. Hij kan bijna 600 miljoen minder uitgeven dan geraamd. Volgens Oxfam-directeur Farah Karimi is hulp juist harder nodig dan ooit.

Karimi stelt dat de financiële toezeggingen van de twintig grootste economieën niet voldoende zijn. Ze pleit voor creatieve manieren om extra steun te creëeren. Karimi denkt aan de handel in emissierechten, aanpak van belastingparadijzen en meer geld van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) naar arme landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.