Home

Achtergrond 159 x bekeken 1 reactie

Apotheken vragen uitstel betaling aan

Zeven apotheken zullen maandag uitstel van betaling aanvragen. Dat heeft de brancheorganisatie KNMP zondag bekendgemaakt.

Volgens de KNMP zijn de apotheken in financiële problemen gekomen door het overheidsbeleid. Het kabinet heeft bepaald dat van een groot aantal medicijnen alleen nog de goedkoopste variant mag worden vergoed. Dat scheelt de apothekers inkomsten.

De zeven apotheken behoren tot een keten met de naam Medsen, die al enige maanden in zwaar weer verkeert. Twee van de apotheken zijn gevestigd in Wijk bij Duurstede, waardoor daar de hele apotheekvoorziening dreigt om te vallen. Medsen bestaat in totaal uit 65 vestigingen, met 750 medewerkers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Waren gewend aan grote winstmarges

Of registreer je om te kunnen reageren.