Home

Achtergrond 206 x bekeken

Afzetmarkten tomaat groeien

De uitvoer van tomaten is in de eerste zeven maanden van dit jaar op vrijwel alle grote afzetmarkten gegroeid.

Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw (PT). Zowel de uitvoer naar Duitsland (3 procent) en het Verenigd Koninkrijk (5 procent) groeide. Ook Italië (89 procent), Frankrijk (24 procent) namen meer af. Rusland nam met 12.772 ton een vijfde minder af, maar daarbij blijft de uitvoer boven het peil van 2007. De totale uitvoer steeg met 9 procent.

De uitvoer bereikte een record in week 27. Toen voerden Nederlandse partijen meer dan 30.000 ton uit naar buitenlandse markten. In 2007 en 2008 lag het hoogste peil net boven de 25.000 ton, zo blijkt uit de cijfers uit het Marktbeeld Tomaat van het Productschap Tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.