Home

Achtergrond 262 x bekeken 2 reacties

Afrika krijgt 53,5 miljoen tegen droogte

De Europese Commissie trekt 53,5 miljoen euro uit om Afrikaanse landen te helpen bij de gevolgen van ernstige droogte.

"De humanitaire gevolgen van klimaatverandering komen hard aan in veel landen zuidelijk van de Sahara in Afrika'', stelde de Belgische EU-commissaris Karel De Gucht (Ontwikkelingshulp) dinsdag. "Langdurige droogte en soms grote overstromingen verwoestten oogsten en veestapels. Het maakt miljoenen mensen kwetsbaarder.''

Van het EU-geld is 20 miljoen euro bestemd voor humanitaire hulp in Somalië. Ethiopië en de Sahel krijgen elk 10 miljoen euro aan voedselhulp. Voor de inwoners van Kenia is 8 miljoen euro weggelegd en voor Uganda 5,5 miljoen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  muldersguus@gmail.com

  help eerst je eigen boeren voor je die outlanders gaat helpen .
  hier is bijna alles slecht - akkerbouw
  - melkveehuderij
  - vleesvee
  - varkens

  eigen land eerst!!!!

 • no-profile-image

  down under

  Nou, nou melkveehouder, dat zijn harde woorden die alleen maar de frustratie uiten over je eigen situatie! Ik heb zelf ook zo mijn bedenkingen maar die zijn gegrond op het feit dat ik wel eens wil weten hoe die hulp verstrekt wordt? Is het in de vorm van zakken rijst sturen? => werkt niet, de lokale bevolking denkt nu hebben we te eten en voert vervolgen geen flikker uit! Is het in de vorm van geld overmaken? => werkt niet, lokale politicie zijn zo corupt als de neten en steken het geld in eigen zak of erger nog kopen er wapens voor om hun "tribal war" mee te voeren! Ben vande zomer in Tanzania geweest en heb zelf gezien dat het zo dus niet gaat lukken. Zal toch uit eigen initiatief iets moeten gebeuren en dit moet dan gefacaliteerd worden door middel van het verstrekken van materiaal of het er finacieel garant voor gaan staan. Dit alles op basis van een soort micro-krediet gedachte en, nogmaals, niet via de lokale overheid!

Of registreer je om te kunnen reageren.