Home

Achtergrond 159 x bekeken

Afab: leenbedrag consument lager

Financieel dienstverlener Afab heeft het bedrag dat consumenten gemiddeld lenen dit jaar zien afnemen ten opzichte van 2008.

Het gemiddelde leenbedrag bedroeg dit jaar tot nu toe 22.285 euro, bijna 5 procent minder dan in 2008. Dat meldde Afab, het financiële bedrijf van ondernemer Maasbert Schouten, donderdag.

Volgens Afab werpt een campagne van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn vruchten af. Sinds 1 april 2009 moet in reclames voor kredieten een waarschuwing worden gemeld aan consumenten. Die luidt: 'Let op! Geld lenen kost geld'. Het leenbedrag per consument ligt nog wel iets hoger dan in 2007, toen dat bij Afab uitkwam op gemiddeld 22.039 euro.

AFM is naar eigen zeggen de grootste kredietbemiddelaar van Nederland. Een dochterbedrijf van Afab, O&B Finance, kreeg afgelopen juli een boete van de AFM wegens onzorgvuldig handelen bij het verkopen van beleggingsverzekeringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.