Home

Achtergrond 160 x bekeken 1 reactie

'Aardwarmtebron gunstig in Brielle'

De opbrengsten van een mogelijke aardwarmtebron in het nieuwe glastuinbouwgebied 4P in Brielle pakken gunstig uit.

Volgens wethouder Aart Heijboer van de gemeente ligt op 2.200 meter water van 85 graden. "Ons is verteld dat dit tot nog toe de hoogste opbrengst is.” In de gemeente zijn twee projecten. De gemeente werkt met telers en provincie aan een breed aardwarmteproject. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheid CO2 te leveren.

Brielle maakte bekend de uitgifte van de 24 hectare op te starten. Het gebied was al eerder in de verkoop, maar volgens Heijboer waren zaken als stroomteruglevering en waterbassins nog niet geregeld. Nu wel. De gemeente saneerde eerder 27 hectare fysiek glas in Brielle.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ronald kalter

    Benieuwd naar het thermisch vermogen en de hoeveelheid m3 water per uur?

Of registreer je om te kunnen reageren.