Home

Achtergrond 165 x bekeken

Aanhangers Greenpeace in Pittsburgh aangehouden

De politie van Pittsburgh heeft gisteren aan de vooravond van de bijeenkomst van de G20 veertien aanhangers van milieuorganisatie Greenpeace opgepakt.

Zij hingen aan een touw onder een van de bruggen in de Amerikaanse staalstad om een spandoek te onthullen met de tekst ’Gevaar. Klimaatvernietiging op komst’.

Dat heeft de advocaat van de veertien arrestanten laten weten. Zij worden beschuldigd van samenzwering, betreden van verboden grondgebied en bezit van verboden middelen, waartoe volgens de advocaat het touw wordt gerekend. De raadsman verwacht dat de veertien ”ergens in de komende zes maanden” voor de rechter moeten verschijnen.

In Pittsburgh zijn leiders van de belangrijkste twintig economieën vandaag en morgen bijeen om onder meer afspraken te maken over de aanpak van de wereldwijde economische crisis en te bekijken hoe zo’n drama kan worden voorkomen. Het spandoek van Greenpeace heeft ongeveer twee uur aan de West End-brug nabij het honkbalstadion van Pittsburgh gehangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.