Home

Achtergrond 629 x bekeken

APH verkoopt voor 10 miljoen euro aardappelmachines

De APH Group in Joure heeft voor ruim 10 miljoen euro machines geleverd aan China voor de aardappelteelt.

De machines zijn gekocht door de Xisen Potato Industry Group. Met de machines kan 7.000 hectare aardappelen worden geteeld. Volgens APH is dit wereldwijd de grootste deal ooit in aardappelmachines.

APH is de vermarktingsorganisatie van de machinefabrikanten Cramer, Koning, Baselier, Dewulf, Bijlsma Hercules, Omnivent en Manter. De Chinese order bestaat uit rotorkopeggen, kunstmeststrooiers, veldspuiten, pootmachines, aanaarders, frezen, loofklappers, bunkerrooiers en sorteer- en inschuurlijnen.

Xisen teelt aardappelen in de regio Shangdu in de provincie Binnen-Mongolië. Het bedrijf wil de aardappelteelt ieder jaar uitbreiden met 7.000 hectare tot totaal 40.000 hectare, zegt directeur Wytse Oosterbaan van APH. "De Chinese machines zijn te klein voor zo’n oppervlakte. Daarom kwam Xisen bij APH terecht. Wij hebben een grote voorraad onderdelen voor de machines in China aangelegd. Ook zijn er mensen van ons naar China gegaan om de Chinesen te leren omgaan met de machines. Ook leiden we daar mensen op om de aardappelteelt beter onder de knie te krijgen."

APH heeft al eerder bewaarplaatsen ingericht in de Chinese regio. Oosterbaan: "Daar kwamen later de machineorders bij."

Of registreer je om te kunnen reageren.