Home

Achtergrond 204 x bekeken 11 reacties

30 miljoen steun voor Franse veehouders

Franse veehouders krijgen opnieuw 30 miljoen euro steun van de staat om de ernstigste probleemgevallen bij te staan.

Bovendien haalt minister Le Maire van landbouw volgende maand de banken en andere kredietinstellingen bij elkaar om te praten over 'een gezamenlijke aanpak' voor sectoren in nood, met name bij melkvee en varkens.

Le Maire heeft dat aangekondigd bij de opening van de internationale veeteelttentoonstelling Space in Rennes. Die opening verliep uiterst rumoerig door acties van protesterende melkveehouders die met meer dan 300 tractoren naar Rennes waren opgestoomd. De actievoerders belaagden vooral voorzitter Lemétayer van de grote boerenkoepel FNSEA die een tijd lang door de politie in bescherming genomen moest worden. Lemétayer heeft zich herhaaldelijk tegen de melkstaking uitgesproken.

De minister deelde verder mee dat nu ook Spanje en Tsjechie het Frans/Duitse verzoek om een nieuwe regulering van de Europese melkmarkt steunen. Volgens Le Maire kan dat plan daarmee nu op steun van 16 van de 27 lidstaten rekenen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Volgens dit bericht,willen nu 16 van de 27 lidstaten,een marktregulering voor de MELK !!!. Ik ben benieuwd(?),wat dat worden zal. Zowel nationaal als internationaal, zijn de meningen verschillend!.

 • no-profile-image

  Lizzie

  Jonge ondernemer , dan wordt het voor julie ook tijd om een goede belangen vereniging op te richten .Dus geen contributie betalen aan de LTO (mocht je nog lid zijn ),maar richt iets opnieuw op en ga aan het werk .Dit geldt ook voor de andere agrarische sectoren .Het roer moet om , NIEUWE BESTUREN moeten er komen , die niet lijzaam de weg v.d. politiek volgen.

 • no-profile-image

  arjan koumans

  30 miljoen is ongeveer 200 euro per melkveehouder hier in frankrijk, denk dat de staking nog even door zal gaan

 • no-profile-image

  jonge

  wanneer sluit nederland zich aan bij de 16? het wordt hoog tijd!!

 • no-profile-image

  realist

  "De minister deelde verder mee dat nu ook Spanje en Tsjechie het Frans/Duitse verzoek om een nieuwe regulering van de Europese melkmarkt steunen. Volgens Le Maire kan dat plan daarmee nu op steun van 16 van de 27 lidstaten rekenen."
  Dit is het beste bericht dat ik vandaag gelezen heb. Als we nog een paar dagen doorgaan met de melkstaking gaan we absoluut de goede kant op en blijft er een regulering, in wat voor vorm dan ook, bestaan. Op weg naar een eerlijke, blijvend duurzame melkprijs.

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Het productieniveau naar beneden stellen is iets wat alleen de nederlands melveehouderij kan zij zijn immers de enige die structureel over het quota melken andere landen melken hun quota niet vol dus zullen daarom snel met het vingertje naar nederland wijzen

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  U hebt helemaal GELIJK v d Zande, zo is het! Maar hoe lang zal het nog duren? Voordat deze werkelijkheid begrepen wordt!!!

 • no-profile-image

  Lizzie

  Even de tandjes laten zien en ze komen al tot inkeer

 • no-profile-image

  jonge

  fijn zo'n steun, maar dan dit keer wel naar de varkenshouders want onze getallen staan zo als gewoonlijk weer diep diep in het donkerrode.....gewoon een zeikprijs net als afgelopen twee jaar......dus 30 miljoen voor de nederlandse varkenshouders...

 • no-profile-image

  Karin ,Frankrijk

  Mijnheer Peijs,lees het artikel in La France Agricole 28 aug 2009 over contrats lait,waarop de uitlatingen van de minister Le Maire zijn gebaseerd en die nu overgenomen zijn door andere ministers en MFB.Als dit doorgezet wordt,komen we van de wal in de sloot!De voorstellen gedaan door de EMB zijn stukken gezonder voor de melkveehouderij.Des te meer reden om de melkstakingen te steunen en te vechten voor een beter,boergericht landbouwbeleid,ook voor de andere sectoren.Er mogen wel eens een aantal vraagtekens gezet worden,of liberalisering van de landbouw wel zo gezond is voor Europa en voor de landbouw.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Toch denk ik dat de EU te groot geworden is om alles onder 1 hoedje te krijgen. Wij willen dat Graag! Wij Arme melkveehouders. Maar de verhoudingen in de Lidstaten zijn te verschillend,de Belangen trouwens ook! Al zou het productieplafond naar beneden bijgesteld worden. Is de eerste VRAAG? WIE LEVERT WAT IN, EN HOEVEEL???. Dat wordt strijdpunt nummer 1 !!!.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.