Home

Achtergrond 234 x bekeken

Zwollenaren stropen hazen met hond

De politie heeft vijf Zwollenaren aangehouden, omdat ze met een hazewindhond hazen probeerden te vangen.

Dat gebeurde in het buitengebied van Zwolle, Wilsum, Staphorst en Wezep. De hond was goed voor zeker twee hazen, maakte de politie woensdag bekend.

Het groepje stropers werd op heterdaad betrapt op aanwijzing van de jachtopziener. De politie zag hoe de verdachten met de hond een weiland in gingen en het dier afstuurden op een vluchtende haas. Die wist echter aan de hond te ontkomen.

De vijf Zwollenaren, variërend van 17 tot en met 30 jaar, zijn zes weken actief geweest met hun hazewindhond. Hazen zijn beschermd in de Flora- en faunawet en mogen alleen door jagers worden bejaagd in de periode van 15 oktober tot en met 31 december.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.