Home

Achtergrond 152 x bekeken

Zuid-Korea doet dinsdag weer lanceerpoging

Zuid-Korea doet dinsdag een nieuwe poging zijn eerste raket te lanceren. Dat meldde het Zuid-Koreaanse staatspersbureau Yonhap maandag. De lancering van de raket Naro-1, die een satelliet voor wetenschappelijk onderzoek in een baan om de aarde moet brengen, werd vorige week op het laatste moment afgebroken. Vermoedelijk waren er technische problemen.

De lanceerbasis, een eiland voor de zuidkust van Zuid-Korea, is wegens de lancering streng beveiligd. De marine en luchtmacht hebben het complex omringd om eventuele aanvallen af te slaan en ongelukken te voorkomen. Aartsvijand Noord-Korea heeft aangekondigd de internationale reacties op de lancering scherp in de gaten te houden. De communistische staat kwam eerder dit jaar zwaar onder vuur te liggen na een lancering. Het regime zelf zei een onschuldige communicatiesatelliet in de ruimte te hebben gebracht, maar volgens westerse regeringen had Pyongyang een militaire langeafstandsraket getest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.