Home

Achtergrond 186 x bekeken

Zeker negen Nederlanders in toestel Thailand

In het vliegtuig dat dinsdag is neergestort op het Thaise vakantie-eiland Koh Samui, zaten zeker negen Nederlanders. Eerst was sprake van vier Nederlandse inzittenden, maar volgens de Nederlandse ambassade in Bangkok waren toch meer Nederlanders aan boord.

In het vliegtuig zat onder meer een medewerkster van de ambassade. Zij is samen met drie anderen opgevangen in een hotel. Voor zover bekend zijn alle Nederlanders ongedeerd.

In totaal waren 72 mensen aan boord van het toestel van Bangkok Airways, toen het op de luchthaven van Koh Samui crashte. De piloot is overleden.

Volgens een verklaring van Bangkok Airways raakten zeven mensen gewond, van wie vijf ernstig. Andere Thaise bronnen repten van circa veertig gewonden. Volgens een politiefunctionaris hebben enkele gewonden gebroken benen.

Het ongeluk gebeurde op het vliegveld van Koh Samui tijdens een zware regenbui. Het vliegtuig is met de neus tegen een oude verkeerstoren terechtgekomen. Door de klap raakte de voorkant van het toestel zwaar beschadigd.

Het toestel was onderweg van de zuidelijke stad Krabi naar Koh Samui. De verbinding tussen de twee toeristische trekpleisters wordt veel gebruikt door vakantiegangers. Na het ongeval schortte Bangkok Airways alle vluchten van en naar Koh Samui op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.