Home

Achtergrond 145 x bekeken

YouTube sluit deal met Time Warner

Videosite YouTube gaat fragmenten uitzenden van televisieprogramma's en films van mediaconcern Time Warner.

Dat kwamen beide bedrijven woensdag overeen. De overeenkomst stelt de populaire site, die eigendom is van internetbedrijf Google, in staat fragmenten uit te zenden van onder meer CNN, Cartoon Network, TNT en Warner Bros. De fragmenten zullen gepaard gaan met reclamespotjes, waarvan de opbrengsten door beide bedrijven worden gedeeld.

YouTube kwam in 2006 voor 1,65 miljard dollar in handen van Google. Het Amerikaanse internetbedrijf heeft grote moeite om deze investering terug te verdienen. Adverteerders zijn nog maar mondjesmaat op de site aanwezig. Google verdient het meeste geld met het plaatsen van advertentielinks bij zoekopdrachten en andere websites. Eerder dit jaar werd een overeenkomst gesloten met Sony, waardoor YouTube de beschikking kreeg over vijftien oude films en enkele tv-series. YouTube heeft ook deals gesloten met kleinere aanbieders van professioneel filmmateriaal, zoals Documentary Channel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.