Home

Achtergrond 177 x bekeken

Winkelcentrum Winschoten flink beschadigd door brand

Een brand die gistermiddag rond kwart over vijf uitbrak in een winkelcentrum in Winschoten heeft aanzienlijke schade veroorzaakt.

Winkels in het centrum liepen rook- en waterschade op. Dat meldde de brandweer. De vuurhaard verspreidde zich via een ruimte tussen het dak en een systeemplafond in de hal van het centrum. De brandweer voorkwam met moeite dat winkels in het centrum en een naastgelegen wooncomplex ook vlam zouden vatten. Rond half elf was de brand onder controle.

Ongeveer dertig bewoners moesten vanwege de rookontwikkeling hun huis verlaten. Omdat waarschijnlijk pas in de loop van de avond of nacht weer stroom is in het wooncomplex, is voor deze mensen elders overnachting geregeld. Zij krijgen van de gemeente Winschoten vanochtend te horen wanneer ze hun woning weer in kunnen.

De oorzaak van de brand is onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.